PROFILAKTIKA INSPEKTORLARINING PROBATSIYA BO‘LINMALARI INSPEKTORLARI BILAN HAMKORLIGI - Xidayatullayev Xasanboy Bahodir o‘g‘li; Egamberdiyev Vohidjon Otabekovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada profilaktika inspektorlarining probatsiya bo‘linmalari bilan samarali hamkorlik qilish jarayonlari tahlil qilinadi. Probatsiya nazorati ostida bo‘lgan shaxslarni ijtimoiy moslashuviga ko‘maklashish, takroriy huquqbuzarliklarning oldini olish va jinoyatchilikni kamaytirishga qaratilgan chora-tadbirlar muhokama qilinadi. Shuningdek, ushbu hamkorlikning huquqiy, tashkiliy va amaliy jihatlari tahlil qilinib, uning ahamiyati yoritib beriladi.