PROFILAKTIKA INSPEKTORLARINING O’ZINI O’ZI BOSHQARISH ORGANLARI BILAN HAMKORLIGINING ASOSLARI - Nasulloyev Sirojjon Oybek o'g'li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Anotatsiya: Mazkur ilmiy maqola, profilaktika inspektorlari va o’zini o’zi boshqarish organlari o’rtasidagi hamkorlikning asoslari, uning samaradorligini oshirish yo’llari hamda ijtimoiy xavfsizlikni ta’minlashdagi ahamiyatini o’rganishga bag’ishlangan. Profilaktika inspektorlari ichki ishlar organlarining muhim vakillari sifatida mahallalarda jinoyatlarni oldini olish, fuqarolarni huquqiy ta’limlash va jamoat tartibini saqlashga yo’naltirilgan faoliyat yuritadilar. O’zini o’zi boshqarish organlari esa fuqarolar tomonidan tashkil etilgan ijtimoiy tuzilmalardir va ular mahallada xavfsizlikni ta’minlashda, jamiyatning ehtiyojlarini qondirishda muhim rol o’ynaydi.