RAQAMLI TARIX PLATFORMALARINI YARATISH VA ULARNING DIDAKTIKASI - Safoxon Mirzohidov (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya : Mazkur maqola raqamli tarix platformalarining yaratilishi va ularning o’quv jarayonidagi o’rni haqida so’z yuritadi. Rivojlangan mamlakatlarda raqamli tarix platformalarining ta’lim jarayonida qo’llanilishi va ularning samaradorligi misollar asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, platformalarning didaktik tamoyillari va ularni o’quvchilarning tarixiy bilimlarini chuqurlashtirishdagi roli yoritiladi. Ushbu maqola O’zbekistonda raqamli tarixni rivojlantirish imkoniyatlarini o’rganishda foydali bo’ladi.