ZADI SMIT ASARLARIDA KO‘PMADANIYATLILIK G‘OYASI USTUVORLIGINING ASOSLARI - Norbayeva Nasiba Sodiqjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqola zamonaviy ingliz yozuvchisi Zadi Smit ijodida ko‘pmadaniyatlilik g‘oyasining o‘rnini tahlil qiladi. Uning White Teeth, On Beauty va NW kabi asarlarida Londondagi ko‘pmadaniy muhit, turli madaniyat vakillarining o‘zaro aloqalari va madaniy identifikatsiya masalalari yoritilgan. Maqolada yozuvchi ijodining shakllanishiga ta’sir qilgan omillar, postkolonialistik nazariya va globalizatsiya davridagi madaniy integratsiya muammolari chuqur yoritiladi. Tahlil davomida Homi K. Bxabxa va Edvard Said kabi taniqli mutafakkirlarning postkolonializm nazariyalari asos sifatida qo‘llanilgan. Maqola Smit asarlarining ko‘pmadaniy jamiyatdagi murakkabliklarni yoritishdagi ahamiyatini ko‘rsatadi.