TA’LIM JARAYONLARINI XALQARO ANDOZALARGA MOS RAVISHDA TAKOMILLASHTIRISH - Muxtorova Nafisa Rustamovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Mazkur maqola ta’lim jarayonlarini xalqaro andozalar asosida takomillashtirish masalalariga bag’ishlangan. Bugungi kunda global ta’lim tizimlari o’rtasida bir qator o’xshashliklar va farqlar mavjud bo’lib, bu ularning samaradorligiga ta’sir qiladi. Ta’limning zamonaviy talablarga mos ravishda rivojlanishi, ayniqsa, xalqaro andozalarga moslashtirilishi o’quvchilarga yuqori sifatli ta’lim olish imkoniyatini yaratadi. Maqolada, ta’lim jarayonlarining global darajada takomillashtirilishiga oid bir qancha asosiy yondashuvlar, metodologiyalar va tajribalar tahlil qilinadi. Xalqaro andozalar asosida o’quv dasturlari va metodikalarni yaratish, ta’lim resurslarining samarali taqsimlanishi va o’quvchilarning bilim darajasini oshirish uchun takliflar beriladi. Shuningdek, ta’lim tizimining samaradorligini oshirish uchun texnologiyalar, innovatsiyalar va xalqaro hamkorlikning roli o’rganiladi. Maqolada, ta’lim tizimini xalqaro miqyosda takomillashtirishning asosiy tamoyillari, samarali metodologiyalar va ulardan foydalanish usullari ko’rib chiqiladi. Bular, ta’lim tizimlarining yagona umumiy nuqtalarini aniqlash va ularni samarali integratsiya qilishda yordam beradi. O’qituvchilarni tayyorlashda xalqaro andozalarni joriy etish va zamonaviy pedagogik metodlarni tatbiq etish muhim ahamiyatga ega.