PUL KREDIT MUNOSABATLARI VA BANK ISHINING SAMARADORLIGI - Ibroximov Ilxomjon Shavkatjon o‘g‘li; Mirobidova Dono Toir qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Hozirgi globallashuv jarayonida, pul-kredit munosabatlari va bank ishinining samamradorligini oshirish muhim ahamiyat kasb etadi. Pul-kredit siyosati va bank faoliyati birgalikda makroiqtisodiy barqarorlikni ta’minlash, inflyatsiya darajasini nazorat qilish hamda aholining moliyaviy farovonligini oshirishga xizmat qiladi. Ushbu vositalar bir-biriga ta’sir ko‘rsatib, iqtisodiy muhitni barqarorlashtirishga va rivojlantirishga o‘z hissasini qo‘shadi. Ushbu maqolada pul-kredit munosabatlari va bank ishini samaradorligini oshirishga qaratilgan ilmiy-texnologik ishlar bilan bayon qilingan.