ОЗИҚ-ОВҚАТ ХАВФСИЗЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШДА ИССИҚХОНА САНОАТИДАН ФОЙДАЛАНИШНИНГ ТАШКИЛИЙ ИҚТИСОДИЙ АФЗАЛЛИКЛАРИ - Отавуллаев Сухроб Саъдулло ўғли (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Ушбу мақолада иссиқхона саноатининг озиқ-овқат хавфсизлигини таъминлашдаги ўрни, иқтисодий самарадорлиги ва экологик барқарорликка қўшаётган ҳиссаси ўрганилган. Тадқиқот натижалари замонавий технологияларнинг ҳосилдорликни ошириш, сув ва энергия ресурсларидан тежашда муҳим аҳамият касб этишини кўрсатди. Мисоллар ва статистик маълумотлар асосида иссиқхоналар орқали маҳсулот ишлаб чиқаришни мавсумий чекловларсиз амалга ошириш имкониятлари очиб берилган. Тадқиқот иссиқхона саноатининг иқтисодий самарасини ошириш, маҳаллий ва глобал озиқ-овқат бозорларида барқарорликни таъминлаш, шунингдек, қишлоқ ҳудудларида янги иш ўринлари яратишдаги салоҳиятини таҳлил қилади. Соҳани ривожлантириш учун замонавий технологияларни кенг жорий этиш, давлат томонидан қўллаб-қувватлаш ва экологик барқарорликни таъминлаш бўйича таклифлар илгари сурилган.