YO’L VA MASOFANI OPTIMALLASHTIRISHDA JONSON ALGORITIMINI QO’LLANILISHI - Farmonov Sherzodbek Raxmonjonovich; Kamolova Rayhona Foziljon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada transport, logistika va marshrutni belgilash kabi sohalarda yo‘llarni optimallashtirish(qisqartirish) muhim hisoblanadi. Ayniqsa, yo‘llar orasidagi eng qisqa masofani yoki optimal(qisqa va tez) marshrutni topish kerak bo‘lganda, grafik algoritmlaridan foydalaniladi. Shunday algoritmlardan biri - Jonson algoritmi bo‘lib, u katta grafiklarda barcha juftliklar orasidagi eng qisqa masofani topish uchun mo‘ljallangan.