O’ZBEKISTONDA EKOTURIZMNI RIVOJLANTIRISH - Ilyosov Sherzod; Turg'unov Mahkam (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Ushbu maqolada mamlakatimizda ekoturizmning rivojlanishi nafaqat tabiatni muhofaza qilish, ekoturislarni ona tabiatimizga jalb etish, balki iqtisodiy sharoitni yaxshilash, aholini ish bilan ta’minlashda muhim omil bo‘lib xizmat qilayotganligi,ekoturizm va uning rivojlanishi nafaqat o‘rganilayotgan hududning ijtimoiy-iqtisodiy sharoitiga bog‘liq bo‘libgina qolmasdan balki shu hududning tabiiy sharoitiga, unda ekoturistik ob’ektlarning mavjudligiga va ularning geografik o‘rniga ham bog‘ligi haqida ma’lumotlar berilgan.