BOSHLANG’ICH SINF O’QITUVCHILARIDA KASBIY DEFORMATSIYANI SHAKLLANTIRUVCHI IJTIMOIY PSIXOLIK OMILLAR - To‘Lanova Maxliyoxon Murotali qizi; Alijonov Shohruhbek; Solijonova Madinabonu (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Boshlang’ich sinf o’qituvchilarida kasbiy deformatsiyani shakllantiruvchi ijtimoiy psixologik omillar bir nechta asosiy jihatlarni o’z ichiga oladi. Bu omillar o’qituvchilarning o’z kasbiga bo’lgan munosabatini, ularning ishiga nisbatan motivatsiyasini va umumiy psixologik holatini shakllantirishi mumkin. Quyidagi ijtimoiy psixologik omillarni ko’rib chiqqanmiz Ijtimoiy bosim va talablar, Ijtimoiy izolyatsiya va qo’llab-quvvatlashning yetishmasligi, O’qituvchining kasbiy identifikatsiyasi, Stress va emosional charchoq, Tashkiliy va metodik yondashuvlar, Kasbiy faoliyatdagi monotoniya va shu kabi dozart masalalar ko`rib chiqilgan.