XIV–XVI ASRLARDA GʻARBIY YEVROPA HARBIY SANʼAT TAKTIKASINING RIVOJLANISHI - G’aniyev Ulug’bek Mahammadsalmon o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada XIV–XVI asrlarda Gʻarbiy Yevropada harbiy sanʼat va taktikaning rivojlanish jarayonlari o‘rganiladi. Feodal tizimning zaiflashuvi, yollanma qo‘shinlarning paydo bo‘lishi va o‘qotar qurollarning ommalashuvi jang maydonidagi asosiy oʻzgarishlarni belgiladi. Shveysariya pikenerlari, longbow va artilleriyaning paydo bo‘lishi, shuningdek, qalʼa arxitekturasining yangi shakllari tahlil qilinadi. Ushbu davrda professional qo‘mondonlikning rivojlanishi va strategik rejalashtirishning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan.