O‘ZBEKISTON MAKTABLARIDA TEXNOLOGIK TA‘LIMNI MODERNIZATSIYA QILISH YO‘NALISHLARI - Mamajonova Guluzro Abdurashitovna; Ikromidinova Dildora; Xusanova Mohira; Zaynobidinova Xonzoda (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston maktablarida texnologik ta’limni modernizatsiya qilish yo‘nalishlari bir necha asosiy tamoyillarni o‘z ichiga oladi. Bu jarayonning maqsadi – o‘quvchilarga zamonaviy texnologiyalarni samarali o‘rgatish, ta’lim sifatini oshirish va global raqobatbardoshlikni ta’minlash. Bu yo‘nalishlar O‘zbekistonning ta’lim tizimini global darajada raqobatbardosh qilishga, o‘quvchilarning kelajakdagi kasbiy faoliyatiga tayyorlashda katta yordam beradi.