ASINXRON MOTORNING MEXANIK ISROFLARINI ENERGIYA ISTE’MOLI ME’YORLARI MONITORING QILISH ASOSIDA NAZORAT QILISH - Hoshimov Ural Hoshimovich; Abdug’aniyev Otabek Shuhratbek o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
“Asinxron motorni ishlash uchun texnik talablari” mavzusidagi asinxron motorlar sanoatda elektr energiyasini mexanik energiyaga aylantiruvchi eng asosiy vosita hisoblanib, ularga qo‘yiladigan texnik talablar GOST standartlariga muvofiq belgilangan. Bunda motorlarning iqlim sharoitlariga mosligi, tashqi mexanik va issiqlik ta’sirlariga bardoshliligi, izolyatsiya xususiyatlari va xavfsizlik ko‘rsatkichlari batafsil ko‘rib chiqilgan. Ishda asinxron motorlarning ishonchliligini oshirish usullari, xususan, profilaktik xizmat ko‘rsatish tizimi, nosozliklarni erta aniqlash usullari hamda ekspluatatsiya jarayonida yuzaga keladigan muammolar va ularning yechimlari tavsiflangan.