BIRLASHGAN MILLATLAR TASHKILOTI FAOLIYATIDA INSON VA FUQAROLARNING HUQUQIY HIMOYASI MASALALARI - Yuldosheva Bibirajab; Naimov Dostonbek (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya. Maqolada XX asr birinchi choragi yakunidan boshlab vujudga kelagan ziddiyat va to’qnashuvlar hamda ularni oldini olish maqsadida tashkil etilgan Birlashgan Millatlar Tashkilotini XX asr ikkinchi yarmidan boshlab hozirgi kunga qadar olib borgan xalqaro faoliyatida inson huquqlarini himoya qilish masalasi hamda faoliyati samaradorligi ifodalangan. Inson huquqlari – bu insoniyat tarixiy taraqqiyotining umumiy yutig‘idir. Bu sohaning shakllanishi va rivojlanishida ko‘plab davlatlarda qabul qilingan milliy hujjatlar asosiy rol o‘ynaydi. Mazkur hujjatlar asosida xalqaro darajada shakllantirilgan gumanizm g’oyalari hozirgi kunda ham eng dolzarb muammolardan biri sifatida e’tirof etib kelinmoqda.