TEXNIK IJODKORLIK FAOLIYATINING BOSQICHLARI - Toʻxtasinova Hilola Raxmatillo qizi; Qayumova Mushtariy Baxtiyorjon qizi; Mamajonova Guluzro Abdurashitovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Texnik ijodkorligida yangi yechimlarni ishlab chiqishdan, to rasmiylashtirishgacha bo’lgan davrni amalga oshirishda, undagi jarayonlarning muhimligi, murakkabligi va ahamiyatga bog’liq holda fikrlash jarayoni turli davrlarda amalga oshadi. Bu o’rinda eng katta qiyinchiliklar aniq, haqiqatdan mavjud buyum va ko’rsatgichlardan abstrakt, yaratilajak mavhum modellarga o’tish va nazariy tajriba sinov ishlarini bajarish bilan bog’liq bo’ladi. Ushbu maqolada texnik ijodkorlik bosqichlari, o`quvchilarning ijodkorlik g`oyalalrini baholashda ekologik xavfsizlik mezonlari, ijodiy jihatdan tayyorgarlik darajalari haqida so`z yuritiladi.