TIJORAT BANKLARIDA LIKVIDLILIK RISKINI BOSHQARISHNI TAKOMILLASHTIRISH - G'iyesiddinov Sayfuddin Sirojiddinovich; Hazratqulov Rasuljon Baxtiyorovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Likvidlik risklarini boshqarish tijorat banklari ichida muhim vazifa bo’lib, moliya institutlarining qisqa muddatli majburiyatlarini bajarishini va bozorning noqulay sharoitlarida barqarorlikni saqlashini ta’minlaydi. Ushbu maqola me’yoriy asoslarga, zamonaviy xatarlarni boshqarish amaliyotiga va ilg’or moliyaviy modellarga e’tibor qaratib, likvidlik xavfini boshqarishni takomillashtirish strategiyasi va usullarini o’rganadi. Muhokamaning asosiy yo’nalishlari orasida stress testlari, likvidlik tamponlari va likvidlik xavfini nazorat qilishni kuchaytirishda raqamli innovatsiyalarning roli mavjud. Ushbu hujjat banklar uchun likvidlik xavfini boshqarish bo’yicha yanada qat’iy yondashuvni qo’llash uchun amaliy tushunchalarni taqdim etadi.