O’ZBEK MUSIQASINI BIR BUTUN VOQE’LIK SIFATIDA, KUY VA QO’SHIQLAR - Kuychieva Zamira Unarovna; A’zamqulov Gayrat Otakuzievich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: ushbu maqolada necha zamonlardan meros an ‘ana ustoz – shogird an ‘analari asosida musiqa savodini shakllantirish hamda ushbu jarayonda yangi tehnalogiyalarni ishlab chiqish qolaversa mavjud pedagogik tehnalogiyalar asosida ta ‘lim jarayonlarini olib borish haqida so ‘z boradi. Millat nomi, barhayot kuy va ashulalari hamda ularning ilmiy asoslarini ifodalovchi “o’zbek musiqasi” so’z birikmasini ustuvor tushuncha sifatida sarlavhaga chiqarilishining o’zi zamon talabi va ijtimoiy ehtiyojlar nishonasidir. Maqolada musiqiy pedagogika tushunchasiga ya ‘ni musiqa o ‘qituvchisining ijodiy faoliyati talabalar bilan ishlash jarayonlarida pedagogic yondashuvlariga ham alohida urg‘u beriladi.