AKSIYADORLIK JAMIYATLARINING DIVIDEND SIYOSATI VA UNI KORXONANING BOZOR QIYMATIGA TA’SIRI - Egamberdiyev Javdat Mahmud oʻgʻli (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada aksiyadorlik jamiyatlarining dividend siyosati va uning korxonaning bozor qiymatiga ta’siri masalalari tahlil qilingan. Dividend siyosatining asosiy turlari, jumladan, barqaror, qoldiq va aralash siyosat turlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, dividend siyosatining aksiyadorlar ishonchini oshirish, bozor signal effekti yaratish va investitsiya imkoniyatlarini kengaytirish orqali bozor qiymatiga ta’siri yoritilgan. Amaliy misollar yordamida O‘zbekistondagi aksiyadorlik jamiyatlarining dividend siyosati va uning natijalari ko‘rsatilgan. Mazkur maqola dividend siyosatini shakllantirish va uning strategik ahamiyatini aniqlashga qaratilgan.