O‘ZBEKISTONDA ERKIN IQTISODIY ZONALAR: TARIXIY ASOSLAR VA DASTLABKI QADAMLAR - Rahmatova Malika Sherzodovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: O‘zbekiston Respublikasida erkin iqtisodiy zonalarni tashkil etishning dastlabki bosqichlari, ularning mamlakat iqtisodiyoti uchun ahamiyati va rivojlanish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Erkin iqtisodiy zonalar (EIZ) tashkil etish jarayoni O‘zbekistonda 1990-yillardan boshlab boshlangan bo‘lib, ular mamlakatning sanoat va savdo sektorlarini rivojlantirish, yangi ish o‘rinlari yaratish, investitsiyalarni jalb qilish va eksportni kengaytirish kabi muhim vazifalarni hal qilishga xizmat qiladi. Maqolada, EIZlar tashkil etishning huquqiy, iqtisodiy va institutsional asoslari, shuningdek, ilk bosqichda amalga oshirilgan chora-tadbirlar va ularning samaradorligi o‘rganiladi.