INDIRA GANDI BOSHCHILIGIDAGI HUKUMAT DAVRIDA HINDISTON MILLIY KONGRESSI VA OPPOZITSION PARTIYALAR O‘RTASIDAGI ICHKI SIYOSIY KURASH TA’SIRIDA MAMLAKATDA MARKAZLASHUVNING KUCHAYISHI - Yuldosheva Bibirajab Mirjonovna; Mexmonov Bexruz Alisherovich; Aslonov Axmadjon G`ani o’g`li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola ishida bosh vazir Indira Priyadarshni Gandi hukumati davrida Hindiston tarixida amalga oshirilgan iqtisodiy, ijtimoiy islohotlarning borishi bilan bir vaqtning o‘zida milliy xavfsizlik va barqarorlikni saqlab qolishga harakatlar, Hindiston Milliy Kongressi rahbariyati ichida lavozimni su’iste’mol qilish va korrupsiyaga berilish holatlari, ish tashlash va siyosiy maydondagi hokimiyatni saqlab qolish istagidagi kurashlar, repressiv siyosat oqibatlari, hukumatning oshib borayotgan ichki siyosiy bosim ta’sirida aholini ijtimoiy qo’llab-quvvatlashga qaratilgan harakatlari natijasida yuz bergan o’zgarishlar tendensiyasi tahlil qilinadi. Maqolani yozish jarayonida ilmiy izlanishlar olib borishning tarixiylik, obyektivlik va xolisonalik, analiz va sintez, tizimlilik, qiyosiy tahlil, konkretlashtirish, mantiqiylik metodlaridan foydalanib ish ko‘rildi. Ushbu maqolaning tarkibiy qismlari sifatida annotatsiya, kalit so’zlar, kirish, asosiy qism, xulosa va adabiyotlar ro’yxati keltirilgan.