O‘ZBEK VA RUS TILLARIDA OT GRADUONIMIYASI - Dustmamatova Nilufar Pirimkulovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqolada darajalanish hodisasi (graduonimiya) hamda ot so‘z turkumining nomlanishi o‘ziga xos graduonimiya hodisasini hosil qilishi haqida so‘z boradi. Unda o‘zbek va rus tillarida otlar graduonimiyasi, ularning o‘ziga xos jihatlari, belgilari, xususiyatlari hamda farqlari batafsil yoritib berilgan. Shuningdek, maqolada bir qator olimlarning ilmiy izlanishlari asosida o‘zbek va rus tillarida otlar graduonimiyasining umumiy ko‘rinishi, uning sinonimiya va antonimiya bilan bog‘liqlik jihatlari, ot so‘z turkumining graduonimiyasi ba’zi asarlar nomida, harbiy unvonlarda, ta’lim sohasiga oid atamalarda ham kuzatilishi ta’kidlangan.