ZAMONAVIY SHAROITLARDA MOTOO‘QCHI BRIGADANING HUJUM JANGIDA ARTILLERIYANING DUSHMANGA TALOFAT YETKAZISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA ILG‘OR TAJRIBALAR - Bo‘ronov Firuz Nabiyevich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy sharoitlarda motoo‘qchi brigadalarining hujum janglarida artilleriyaning samaradorligini oshirish uchun qo‘llanilayotgan ilg‘or tajribalar tahlil qilinadi. Artilleriya tizimlarining yangilanishi, yangi texnologiyalar, UAVlar va o‘q-dori boshqarish tizimlarining optimallashtirilishi bilan bog‘liq bo‘lgan jarayonlar o‘rganiladi. Bundan tashqari, NATO va Rossiya armiyasining jangovar tajribalari va ilg‘or yondashuvlari tahlil qilinib, artilleriyaning samarali qo‘llanilishi uchun tavsiyalar beriladi. Maqola motoo‘qchi brigadalarining artilleriya bilan o‘zaro hamkorligini rivojlantirish, jangovar samaradorlikni oshirish va zamonaviy texnologiyalarni qo‘llashning ahamiyatini ko‘rsatib beradi.