TEMIR YO’L TRANSPORTIDAGI ISHLARNING TEXNOLOGIYASI ASOSLARI - Madjitov Erkin Abdullayevich; Haydarova Sevara Erkin qizi; Safarov Shokir Safar o'g'li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola temir yo‘l transporti texnologiyasining asoslarini o‘rganadi, operatsion uslublar, texnologik yangiliklar va samaradorlikni oshirishga e‘tibor qaratadi. Mavjud adabiyotlarni tahlil qilish va amaliy usullarni qo‘llash orqali tadqiqot temir yo‘l tizimlarini rivojlantirishga hissa qo‘shadigan asosiy omillarni aniqlaydi. Natijalar temir yo‘l transporti operatsiyalarida muhim yangiliklarni yoritadi, shuningdek, muammolar va kelajak istiqbollari haqida muhokama qiladi.