ИШНИ СУДГА ҚАДАР ЮРИТИШДА ЖИНОЯТЛАРНИНГ ОЛДИНИ ОЛИШ ЧОРАЛАРИ НИ ТАШКИЛ ЭТИШ - Неъматов Азизбек Ғолибжон ўғли (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Аннотация. Мақолада ишни судга қадар юритишда терговга қадар текширув, суриштирув ҳамда дастлабки тергов органларининг жиноятларнинг олдини олиш ишлари соҳа олимларининг фикрлари ва ҳуқуқни қўллаш амалиётидаги мавжуд муаммолар асосида таҳлил қилинган, уларнинг тушунчаси, мазмун-моҳияти, шунингдек тергов органларининг жиноятларни олдини олиш жараёнини тартибга солувчи норматив-ҳуқуқий хужжатлар ўрганилган. Тергов органлари томонидан аниқланидиган жиноятларнинг сабаблари ва уларга имкон берган шарт-шароитлар бартараф қилиш механизмига алоҳида эътибор қаратилган. Мақоланинг хулоса қисмида жиноятларнинг олдини олишда янги механизмни ташкил қилиш ва уни самарали режалаштириш, жиноятларни барвақт олдини олишда муҳим аҳамият касб этиши ёритилган.