BACHADON MIOMASI GISTOMORFOLOGIK TURLARINING KLINIK KECHISHIDAGI O‘ZIGA XOSLIKLARI - Alibekov Omadbek Ozodbekovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Rezyume. Tadqiqotda bachadon miomasi bor bemorlarda somatik va ginekologik kasalliklar uchrash chastotasi yuqori bo‘lishi kuzatildi. Proliferatsiyalanuvchi miomalarda hayz ko‘rish disfunktsiyasi, giperpolimenoreya va menorragiya, birlamchi bepushtlik oddiy mioma uchragan bemorlarga qaraganda yuqori bo‘lishi qayd etildi.