AHOLI ORASIDA RATSIONAL OVQATLANISHNI TARG‘IB QILISH - Qahhorjon Axmatqulov Xxx; Nigora Sobirova Ilhomjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Aholi orasida ratsional ovqatlanishni targ‘ib qilish muhim ahamiyatga ega, chunki bu sog‘liqni saqlashni yaxshilash, turli kasalliklarning oldini olish va umumiy farovonlikni oshirishga yordam beradi. Ratsional ovqatlanish – bu organizmning barcha zarur moddalari, vitaminlar va minerallar bilan to‘g‘ri va balansli ta’minlanishini anglatadi. Ushbu annotatsiya ratsional ovqatlanishning asosiy tamoyillari, uning inson salomatligi uchun ahamiyati va ratsional ovqatlanishni targ‘ib qilish bo‘yicha samarali usullarni o‘rganadi. Targ‘ibot, asosan, jamiyatdagi turli yoshdagi va ijtimoiy qatlamdagi odamlarni ratsional ovqatlanishning foydalari to‘g‘risida xabardor qilishni maqsad qiladi. Ushbu tadqiqot ratsional ovqatlanishning ko‘plab salbiy oqibatlarni bartaraf etishda qanday yordam berishi mumkinligini va uning uzoq muddatli salomatlik uchun foydali ekanligini ko‘rsatadi.