DUSHMANNI BAHOLASHNING METODOLOGIK ASOSLARI - Abdullayev Mardon Ollayorivich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Anotatsiya: Maqolada dushmanni baholashning metodologik asoslari tahlil qilinadi. Ushbu metodlar harbiy strategiya, geopolitika, psixologiya va razvedka sohalarida qo‘llaniladi. Dushmanni baholashda turli tahlil usullari, masalan, statistik tahlil, psixologik baholash, harbiy razvedka va texnologik vositalar yordamida dushman kuchlari va zaifliklarini aniqlash muhim ahamiyatga ega. Rivojlangan davlatlar (AQSH, Rossiya, Xitoy, NATO davlatlari) dushmanni baholashda o‘zlarining maxsus metodologiyalaridan foydalanadilar.