RIVOJLANGAN ILG’OR XORIJIY DAVLATLARNING QO’SHINLAR MAXSUS XARAKATLARIDA MOTOO’QCHI BIRIGADASI SHTABI FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH BO’YICHA TAJRIBALARNI TAHLIL QILISH" - Otajonov Ruslan Ravshanbekovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Anotatsiya: Mazkur ilmiy ishda rivojlangan ilg’or xorijiy davlatlarning qo’shinlar maxsus harakatlarida motoo’qchi birigadasi shtabi faoliyatini takomillashtirish bo’yicha tajribalar tahlil qilinadi. Tadqiqotda Amerika Qo’shma Shtatlari, Buyuk Britaniya, Rossiya, Fransiya va Kanada kabi davlatlarning maxsus operatsiyalar qo’mitalarining motoo’qchi birliklari shtabi faoliyatini samarali boshqarishdagi yondashuvlari o’rganiladi. Shuningdek, maxsus harakatlar va motoo’qchi birliklarining shtab boshqaruvi, rejalashtirish va operatsion samaradorlikni oshirishga qaratilgan innovatsiyalar tahlil qilinadi. Maqola, o’zaro hamkorlik, zamonaviy texnologiyalar va boshqaruv tizimlaridan foydalanish orqali motoo’qchi birigadasi shtabi faoliyatini takomillashtirish uchun amaliy tavsiyalar beradi.