YUQORI ANIQLIKDAGI ELEKTROMAGNIT DIAGNOSTIKA USULLARI ORQALI ELEKTR DVIGATELLARINING NOSOZLIKLARINI ERTA ANIQLASH - Djurayev Sherzod Sobirjonovich; Madaliyev Xushnid Baxromjon o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada elektromagnit diagnostika usullarining elektr dvigatellarining nosozliklarini erta aniqlashdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Oqim va kuchlanish signallarini tahlil qilish uchun tezkor Fourier transformatsiyasi (FFT), Veyvlet transformatsiyasi va Hilbert transformatsiyasi kabi zamonaviy signallarni qayta ishlash usullari qo‘llaniladi. Bu usullar yordamida nosozlik spektrlari, amplituda o‘zgarishlari va faza modulyatsiyalari aniqlanib, signalning shovqin nisbati va spektral tahlili baholanadi. Elektr dvigatellarning rotor va stator elementlari nosozliklarini aniqlash uchun matematik modellarning samaradorligi ko‘rsatilgan va amaliyotga tatbiq etish yondashuvlari tahlil qilingan.