ABDULLA QODIRIY MILLAT SHUURINI UYG‘OTGAN ADIB - Ismoilova Tuyg‘unoy Bektosh qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Abdulla Qodiriy oʻzbek adabiyotining yorqin namoyandasi boʻlib, oʻz asarlari orqali millatning ongini uygʻotishga katta hissa qoʻshgan. Uning "Oʻtgan kunlar" va "Mehrobdan chayon" romanlari oʻzbek xalqining tarixiy xotirasini tiklashga, milliy qadriyatlarni anglashga undaydi. Qodiriy oʻz asarlarida milliy oʻzlikni anglash, mustamlakachilikka qarshi kurash va millatning maʼnaviy uygʻonishi mavzularini yoritib o‘tgan. Uning ijodi oʻzbek xalqining milliy ongini uygʻotishda muhim ahamiyat kasb etib kelmoqda.