MIRZO ULUG‘BEK MA’NAVIY MEROSI VA ZAMONAVIY SIVILIZATSIYA - Xalimbetov Yusup Masharipovich; Bakiev Shavkat Sherzodovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya.Ushbu maqola buyuk davlat arbobi va olim Mirzo Ulug‘bekning ma’naviy merosi va uning zamonaviy sivilizatsiya rivojlanishidagi o‘rni haqida hikoya qiladi. Maqolada uning ilm-fanga bo‘lgan ulkan hissasi, xususan, astronomiya, matematika va boshqa fanlar rivojiga qo‘shgan hissasi tahlil qilingan. Shuningdek, Ulug‘bekning madaniyat va ilmni rivojlantirish yo‘lidagi ijtimoiy va iqtisodiy islohotlari, uning adolatparvarlik g‘oyalari va ilmiy merosining zamonaviy yoshlarni tarbiyalashdagi ahamiyati batafsil yoritilgan.