EVOLYUTSION IQTISODIYOT, IQTISODIY TIZIMLARNING VAQT O‘TISHI BILAN MOSLASHUVI VA O‘ZGARISHI - Lola Xalikova Nazarovna; Ro‘ziqulov Abduqahhor Ixtiyor o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada evolyutsion iqtisodiyot nazariyasi doirasida iqtisodiy tizimlarning vaqt o‘tishi bilan qanday moslashishi va o‘zgarishi o‘rganilgan. Evolyutsion yondashuv iqtisodiy tizimlarning o‘zgaruvchan sharoitlarda barqarorligini ta’minlash va raqobatbardoshligini oshirishdagi roli ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida iqtisodiy tizimlar texnologik rivojlanish, innovatsiyalar va institutsional o‘zgarishlar orqali qanday yangilanishi hamda o‘zgaruvchan muhitga moslashishi tahlil qilinadi.