GLOBAL PANDEMIYADAN KEYIN TURIZMNI TIKLASHDA INNOVATSIYA VA AVTOMATLASHTIRISHNING ROLI - Ibragimov G’anijon; Pulatov Humoyun (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola global pandemiyadan keyin turizmni tiklash jarayonida innovatsiya va avtomatlashtirishning o‘rnini yoritadi. Sun’iy intellekt, katta ma’lumotlar, virtual va kengaytirilgan reallik kabi zamonaviy texnologiyalar orqali turizm xizmatlarini shaxsiylashtirish va iste’molchilar ishonchini qayta tiklash imkoniyatlari tahlil qilinadi. Transport, mehmonxona va restoran xizmatlarida avtomatlashtirilgan tizimlarning samaradorligi, shuningdek, kontaktsiz xizmat ko‘rsatish va xavfsizlik choralarining qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi. Yashil texnologiyalar, karbon izini kamaytirish va barqaror rivojlanish yo‘nalishida turizmning ekologik ahamiyati batafsil o‘rganiladi. Maqola pandemiyadan keyingi davrda turizmning barqaror va xavfsiz rivojlanishiga innovatsiyalar va avtomatlashtirishning qo‘shadigan hissasini ko‘rsatadi.