AXLOQIY TANLOV VA INSON MAS’ULIYATI - Mahamadaliyeva O’g’iloy; Dilshodaxon Marubjonova (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Axloqiy tanlov va inson mas’uliyati masalasi insoniyat hayotining tub mohiyatini ifodalaydi. Bu ikki tushuncha o‘zaro chambarchas bog‘liq bo‘lib, ular shaxsning o‘z hayotidagi erkinligi va javobgarligini belgilaydi. Axloqiy tanlov, insoniyatning qadimdan beri to‘g‘ri va noto‘g‘rini ajratish zarurati orqali shakllanib kelgan bo‘lsa, mas’uliyat ushbu tanlovlarning oqibatlarini qabul qilishni talab etadi. Axloq va mas’uliyatni chuqurroq anglash uchun ularni turli falsafiy, ijtimoiy va zamonaviy kontekstlarda ko‘rib chiqish zarur.