FUNKSIONAL FAZOLAR. L2(m) (0.1) VA W2(m) (0.1) FAZOLAR - Mamatova Zilola; Xakimjonova Sarvinoz; Mamalatipov Odiljon (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Kvadratur formulalar differensial va integral tenglamalarni sonli yechishda muhimvositalardan biri bo’lib hisoblanadi. Ma’lum ma’noda optimal bo’lgan kvadratur formulalarni qurishning yangi algoritmlarini ishlab chiqish, shuningdek, algerbraik va variatsion yondashuvlar asosida turli sinflardagi funksiyalardagi xatolarni baholash hisoblash matemtikasining muhim muammolaridan biridir.