PEDAGOGIK TADQIQOTLAR MUAMMOSI: MAVZU TANLASH VA ASOSLASH - Axmedova Gulnoza Raxmonjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada pedagogik tadqiqotlar muammosi, uning mavzu tanlash va asoslash jarayoni o’rganilgan. Pedagogik tadqiqotlar ilmiy faoliyatning muhim sohalaridan biri bo’lib, ilmiy izlanishlar natijalari o’qituvchilarning metodik faoliyatiga va ta’lim tizimining samaradorligiga bevosita ta’sir ko’rsatadi. Mavzu tanlash pedagogik tadqiqotlarning muvaffaqiyatli bo’lishining asosi hisoblanadi. Maqolada pedagogik tadqiqotlarda mavzu tanlashning ahamiyati, uning ilmiy asoslari, mavjud muammolar va ularni hal etish usullari tahlil qilingan. Tadqiqotlar uchun mavzu tanlashda ilmiy yondashuv va amaliy ehtiyojlarning uyg’unligi zarurligi ko’rsatilgan.