ALISHER NAVOIY G‘AZALI, DONI ZOKIROV MUSIQASI “KO‘RMADIM” - Soyibova Dilnavoz Kimsanboy qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya : Ushbu maqola Alisher Navoiy, g‘azali va Doni Zokirovning san’at asarlarining musiqiy jihatlarini o‘rganadi. Navoiy va g‘azali o‘zlarining she’riyati orqali nafaqat adabiyot, balki musiqa va madaniyatning o‘zaro bog‘liqligini ko‘rsatganlar. Doni Zokirov esa, o‘zining musiqasi bilan bu adabiy merosni yangi bir ovozda ifodalagan. Maqola, ushbu uch shaxsning ijodiy meroslarini musiqiy va adabiy kontekstda tahlil qilib, ularning ijodiy aloqalarini ochib beradi. Bu ish, shuningdek, musiqaning shoirlarning asarlarida qanday aks etishini va uning jahon san’atidagi o‘rnini ko‘rsatishga harakat qiladi.