RAQS ESTETIKASI: ONTOLOGIYA, IDROK, HISSIYOT - Ismoilova Muxlisa Shuhrat qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Maqolaning asosiy maqsadi zamonaviy raqsni falsafiy tadqiq etishni rivojlantirishdan iborat. Raqs estetik asar qiladigan xususiyatlarga ega boʻlgan jismoniy va qasddan qilingan harakatlardan iborat. Raqsning tabiati haqidagi falsafiy mulohazalar yoritiladi. Maqola ushbu xususiyatlarni oʻrganishga bagʻishlanadi va ularni ontologik, kognitiv va hissiy xususiyatlar sifatida uchta sarlavha ostida muhokama qiladi.