RAQAMLI-ANALOG VA ANALOG-RAQAMLI O’ZGARTIRGICHLAR - G’ulomov Abrorjon Adxamjon o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqola raqamli-analogli o’zgartirgichlarning (RAO) asosiy tushunchalarini, ularning ishlash tamoyillari va zamonaviy dasturlardagi qo’llanilishini o’rganishga bag’ishlangan. Raqamli signalni analog signalga o’zgartirish zarurati hozirgi axborot texnologiyalari sohasida keng qo’llanilib, turli texnik qurilmalarda signal uzatish sifatini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqot davomida RAOlarning strukturalari, asosiy parametrlari va qo’llanilish sohalariga alohida e’tibor qaratiladi. Maqola muhandislik, elektronika va raqamli tizimlar bilan shug‘ullanayotgan mutaxassislar uchun foydali bo‘lishi mumkin.