KREMNIYDA TERMODONORLARNING MODELLARI - Boltayev Diyorbek Axmedovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Kremniyda termodonor-I (TD-I) ning paydo bo‘lishining mavjud mexanizmlari qiyosiy bayon qilingan. Kremniyning elektr o‘tkazuvchanligiga kislorodning ta‘sir mexanizmi haqida ilmiy adabiyotlarda keltirilgan ma‘lumotlar muhokama qilingan. Kremniyda paydo bo‘luvchi termodonorlarning tabiati, strukturasi to‘g‘risidagi dunyo olimlari tomonidan taklif etilgan modellar keltirilgan