ELEKTR ENERGIYA UZATISH YO‘LLARINING KO‘RSATKICHLARINI NAZORAT -BOSHQARUV O‘LCHOV-AXBOROT TIZIMLARINI TAHLILI - N.N.Mirzoyev; L.A.Temirov; O.U.To’yboyev (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Bugunku kunda bututn dunyoda elektr energiya iste’molini va samaradorligini baxolash uchun o‘lchov-nazorat tizimlari keng suratda foylanib kelinmoqda. Ishlab chiqarish korxonalari va sanoat komplekslari, hamda turar joy binolarining elektr energiyaga bo‘lgan talabi ortib bormoqda. Elektr energiyasi tejash potensialini va undan samarali foydalinish ko‘rsatkichlarini aniqlashning ayni kundagidagi yo‘nalishlaridan biri o‘lchov-nazorat tizimlari hisoblanadi.