YО‘LDOSH GAZLARNI AJRATIB OLISHNING TEXNOLOGIK JARAYONLARI - J.Sh. Rabbimov; T.T. Temirov (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Neft quduqlarida neft bilan birgalikda yо‘ldosh gazlar qazib olinadi. Bu yо‘ldosh gaz neft bilan birgalikda qazib olingan gaz bо‘lib, neftning tarkibidagi erigan gaz, gaz dо‘ppisidagi gaz va gazlift davrida qatlamga haydalgan gazlardir. Har xil konlardan qazib olingan neft gazlari miqdorining va о‘zining sifat kо‘rsatgichining bir xil emasligi bilan tavsiflanadi.