“BERDAQ: O’Z DAVRINING OVOZI” - Sobirova Nasibaxon Jamoliddin qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada XIX asrning taniqli qoraqalpoq adibi Berdaqning ijodiy merosi, u yashagan davrning ijtimoiy muammolari va milliy uyg’onish jarayonlaridagi o’rni haqida so’z yuritiladi. Adibning she’riyatida xalqning dard – u hasrati, adolat va haqiqatga intilishlari aks etgani tahlil qilindi. Maqola davomida Berdaqning asarlari orqali jamiyatdagi muammolarni qanday yoritgani va bu orqali o’z davrining ovoziga aylangani keng yoritiladi. Shuningdek, Berdaq she’riyati va uning merosi nechog’lik qadrlanishi masalalari ham ko’rib chiqiladi.