BOSHLANG‘ICH SINFLARDA ONA TILI DARSLARINI AKT VOSITALARIDAN FOYDALANIB TASHKIL QILISHNING SAMARADORLIGI - Sultonova Muxlisa (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Boshlang‘ich sinflarda ona tili darslarini axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT) vositalaridan foydalanib tashkil qilish ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada, AKT vositalarining o‘quvchilarning til o‘rganishdagi faolligini oshirish, interaktivlikni ta’minlash va dars materiallarini yanada qiziqarli qilishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, AKT vositalaridan foydalanishda e’tibor qaratish lozim bo‘lgan jihatlar va ularning o‘quv jarayoniga integratsiya qilish usullari haqida ham fikr yuritiladi. Kelajakda ona tili darslarida AKT vositalarini yanada kengroq joriy etish va ularni rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.