TESHIKTOSH G‘ORI - Rustamova Sevinch (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Teshiktosh g‘ori O‘zbekistonning Surxondaryo viloyatida joylashgan bo‘lib, insoniyatning paleolit davriga oid noyob arxeologik yodgorliklardan biridir. Bu g‘orda neandertal odam qoldiqlari, tosh qurollar va diniy marosim izlari topilgan. Tadqiqotlar bu joyda yashagan odamlarning madaniyati, ovchilik faoliyati va e’tiqodlari rivojlanganligini ko‘rsatadi. Teshiktosh g‘ori ilmiy tadqiqotlar va sayyohlik uchun muhim obyekt bo‘lib, insoniyat tarixining dastlabki bosqichlarini o‘rganishda katta ahamiyatga ega.