ARAB TILSHUNOSLIGIDA SA’DUDDIN TAFTAZONIYNING ILMIY MEROSI - Masharifov Doniyor Ismoil o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola Sa’duddin Taftazoniy hayoti va uning ilmiy faoliyatini yoritishga bag‘ishlangan. Unda Taftazoniy asarlarining Movarounnahrda arab tilshunosligi va islom ilmlarining rivojidagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Olimning ilmiy merosi, uning balog‘at ilmi, usul ilmi va mantiqdagi ishlari chuqur tahlil qilinadi. Ushbu tadqiqot Taftazoniy ijodining bugungi zamonaviy ilmiy muhit uchun qanchalik dolzarb ekanligini yoritadi.