MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARIDA INKLYUZIV TAʼLIM SIYOSATI - Jumayeva Dilnoza Eshonqul qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Maktabgacha taʼlim tashkilotlarida inklyuziv taʼlim siyosati zamonaviy taʼlim tizimining muhim jihatlaridan biridir. Inklyuziv taʼlim, barcha bolalarning, shu jumladan, maxsus ehtiyojlari bo‘lgan bolalarning ham taʼlim olish imkoniyatlarini taʼminlashga qaratilgan yondashuvdir. Bu yondashuv, bolalarni birlashtirish, ularning individual xususiyatlarini hisobga olish va har bir bolaning o‘ziga xos qobiliyatlarini rivojlantirishga imkon yaratadi.