BOLALARDA GELMINT-PARAZITAR INVAZIYALARNI ZAMONAVIY TASHXISLASH USULLARINI OPTIMALLASHTIRISH - Medetbayeva Aziza Dautbay qizi; Daminov Feruz Asatullayevich; Qudratova Zebo Erkinovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Hozirgi vaqtda gijja invaziyalari shifokorlarning asosan, pediatrlarning klinik amaliyotida jiddiy muammolarning biriga aylanmoqda. Ushbu invaziyalarning dolzarbligi bolalar orasida yuqori darajada tarqalishi, klinik ko’rinishlarining polimorfizmi va tashxis qo’yishning murakkabligi bilan bo’g’liq [6,7,9].