BOSHLANG‘ICH TA’LIM PSIXOLOGIYASI - Korshubayeva Ra'no Xazratkulovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Boshlang‘ich ta’lim psixologiyasi, ta’lim jarayonining boshlang‘ich bosqichida bolalarning psixologik xususiyatlarini o‘rganishga qaratilgan ilmiy soha hisoblanadi. Bu soha bolalarning o‘sish va rivojlanish jarayonlarini, ularning fikrlash, his-tuyg‘u, ijtimoiy munosabatlar va o‘rganish usullarini o‘rganadi. Boshlang‘ich ta’lim psixologiyasi, shuningdek, o‘qituvchilar va ta’lim muassasalari uchun muhim yo‘nalishlarni belgilaydi, chunki bolalarning psixologik xususiyatlarini bilish, ularni o‘qitish va tarbiyalash jarayonida samarali yondashuvlarni ishlab chiqishga yordam beradi.