XIRURGIK VA GINIKOLOGIK BEMORLAR SIMULTAN OPERATSIYALARDA ANESTEZIOLOGIK HIMOYANI TAKOMILLASHTIRISH - Qurbonov Navruzbek Zayniddin o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2024)
Annotatsiya: Xirurgik va ginikologik bemorlar simultan operatsiyalarni bajarishda ishonchli og’riqsizlantirish usullari ko’rib chiqildi. Jarrohlik stressining og’irligi, anesteziya usullaridan foydalanish, sedatsiya komponenti, o’pkaning sun’iy ventilyatsiyasi, jarrohlikda anesteziya, anestetik va opioidlarning kognitiv va psixomotor funktsiyalarga ta’siri; epidural anesteziyani umumiy anesteziya bilan birgalikda qo’llashda ta’minlangan ijobiy ta’siri baholanadi.